Tietopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaiselle

Aina viranomaisessa ei ole parasta asiantuntemusta tietopyyntöjen käsittelyyn. Käsittely voi kestää tai viranomainen ei ilmoita kaikkia asiakirjoja, mitä sinusta tai esimerkiksi yhteishuollossa olevasta lapsestasi on viranomaisen henkilörekisteriin asiakirjoina kirjattu.

Lähtökohtaisesti tiedonsaantioikeus alaikäisestä lapsesta on kytketty lapsen huoltoon. Lapsen huoltajalla on oikeus saada lasta koskevia tietoja viranomaiselta joko henkilötietolainsäädäntöön tai julkisuuslakiin perustuen. Viranomainen voi tietyin edellytyksin kieltäytyä luovuttamasta tiotoja. Tällaisia perusteita on esimerkiksi se, että tiedon luovuttaminen on vastoin lapsen etua tai erittäin tärkeää yksityistä (jonkun toisen) etua. Lähtökohtaisesti myös lapsi joka kykenee ymmärtämään hänelle annetun hoivan ja hoidon merkityksen, voi kieltää tietojensa luovuttamisen toiselle vanhemmalle.

Voit käyttää ladattavaa tietopyyntö-mallia pyytäessäsi alaikäistä lastasi koskevia tietoja viranomaiselta.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s